Untitled Document
   

Studie
Erik werd geboren op 19 oktober 1967 te Wilrijk. Hij studeerde eerst aan de Jazzstudio Hallewijn in Antwerpen en ging daarna naar Studio Herman Teirlinck waar hij met grote onderscheiding afstudeerde in 1989, afdeling Kleinkunst.

Muziek
Als zanger won hij met zijn ploeg de Baccarabeker in 1989, persoonlijk werd hij toen gelauwerd met de Sabamprijs voor zijn gospelnummer Let me be the eldest child.

Hij werd vooral bekend als zanger van de populaire groep Leopold 3, waarvoor zij 4 jaar achtereen genomineerd werden voor populairste groep van Vlaanderen . Twee keer konden zij het Gouden Oog in de wacht slepen. Het resultaat van 5 full cd’s en tiendtallen singels leverde hen een aantal gouden platen op.

Nadien ging hij solo, met de ingetogen kleinkunst CD De Naakte Waarheid. Goed voor tientallen tv-performances, maandenlang airplay op zowel radio 1 als radio donna en een verkoop van 5000 exemplaren.

In oktober 2006 startte hij EGO op, een muzikaal project samen met “We Two”. Hiermee deputeerden zij tijdens de “Night of the Proms” vip. Ook de vip bijeenkomst na het concert van Bruce Springsteen werd door EGO verzorgt.

Op dit moment is EGO in Nederland bezig eigen materiaal in de studio op te nemen. Release wordt verwacht in juni 2007.

Theater
Na zijn studies in ‘89 stond hij een tweetal jaren op de planken in het Koninklijk Jeugdtheater, nu het Paleis. Hij nam een aantal hoofdrollen voor zijn rekening in o.a. Momo, De Paddenprinses, Aladin, Tarzan, De stille Prins….

Na een theaterstop van 9 jaar produceerde hij een 5-tal eigen theaterproducties.

  • 2000 Mn zkt vr
  • 2002 Je veux l’amour
  • 2004 blauw
  • 2006 broers

Na Mn. zkt. Vr., een theatervoorstelling met Bieke Ilegems in regie van Stijn Coninx, volgde Je veux L'Amour waar samen meer dan 40.000 bezoekers op af kwamen. Daarna was Erik samen met zijn vrouw Bieke te zien in de derde samenwerking met Stijn Coninx: Blauw .Goed voor een 13,000 bezoekers.

Een productie die momenteel loopt is “Broers” samen met Peter Thyssen. Muziektheater over de Everly Brothers. Hiermee zullen zei tussen september-december 2007 in de Vlaamse culturele centra staan.

Televisie
Tijdens en kort na zijn studies op Studio Herman Terlinck speelde hij mee in verschillende films, waaronder "Made in Vlaanderen", "De zoete smaak van Goudlikeur" van Patrick Lebon, "Moordterras" en "Boerenpsalm" van Roland Verhavert.

3 jaar lang speelde hij Peter in Familie, een rol waarvoor hij drie keer werd genomineerd met een Gouden Oog voor populairste acteur van Vlaanderen, een prijs die hij ook één keer mee naar huis mocht nemen.

Als presentator/productieassistent heeft hij 4 jaar de hitparade “Super 50” gepresenteerd aan de zijde van Francesca en Yasmine.

En natuurlijk het verborgen camera programma Kan dit?! Met een hoogtepunt van 1,6 miljoen kijkers. Het programma werd in coproductie met Pilot Productions gemaakt en liep 8 seizoenen. Goed voor meer dan 104 afleveringen en 400 sketches. Deze sketches worden tot de dag van vandaag heruitgezonden op VTM.

Daarna is Erik zich op televisievlak meer achter de schermen gaan profileren en produceerde/regisseerde hij een aantal programma's voor VTM, ATV en Vitaya: 18 afleveringen “Oog in oog”, 40 afleveringen “Ludwig en meneer Verstappen”, 13 aflevingen “Zwanger”+ 1 koopvideo.

In 2005 werkte hij intensief aan zijn eigen tv-format “De Job” i.s.m. job@ en VDAB dat in 13 afleveringen werd uitgezonden op Vitaya. Voor diezelfde zender presenteerde hij 26 afleveringen ‘1000 seconden’ met chef kok Wout Bru.

Verder realiseerde hij een aantal commerciële producties voor events (o.a. voor hofleverancier ‘Infini’ champagne) en beeldmateriaal voor websites (o.a www.mijnkorting.be).

Gastrollen in diverse series ...

Zijn laatste tv-wapenfeit is de productie van een pilootopname van “de Musicalbar” Een eigen tv-format rond musicals.

 

Op dit ogenblik focust Erik zich vooral op zijn laatste project : Box of Chocolates. Box of Chocolates bedenkt en produceert grote en kleine bedrijfsfilms. (meer info)

   
 

 


ontdek alles over EGO